Nu vet jag...

...att man inte under några som helst omständigheter ska köpa ett hus av sina föräldrar, ty de flyttar faan aldrig ut!! I garage, förråd och skrubbar finns oanade mängder av prylar med nostalgisk innebörd. Stor procent av andelen prylar tillhör föräldrarna...så när jag efter drygt 7 år bestämmer mig för att flytta uppstår en del intressekonflikter. Osämjan handlar främst kring vad som ska kastas och vad som ska sparas. Kanske är jag konstig, men jag anser att en gammal kaffepanna i vit emalj med ett nött blomstermotiv på, är en stark kandidat till soptippen...modern anser att den är fin och framkallar minnen från en husvagnssemester i Dalarna sommaren 1985. Alltså ska den sparas! Pappa gråter. Han vet nämligen att utrymmet hemma hos dem är starkt begränsat. Han vet också att nyss nämnda kaffepanna aldrig kommer att användas, utan förpassas till en kartong längst in i ett mörkt förråd. Tillsammans med en massa andra saker som trängs där av samma anledning; de famkallar ljuva minnen. (När man gräver i kartongen ungefär vart tionde år...) Vissa saker som nu släpats fram ur dammiga vrår liknar mest arkeologiska artefakter, och passar de inte på soptippen, så gott och väl på museum för nostalgiska impulsköp...

Men, jag framskrider med ett oväntat tappert tålamod, jag kan snart skönja den bakre väggen i förrådet och det är inget annat än en sensation! Den väggen har jag nämligen aldrig sett...

Huset börjar bli löjligt städat och det enbart för en mäklare med kamera! Känns inte helt olikt IKEA-katalogen.... Hemtrevligt värre!

Det faller regn i tidens hav

Det är som om världen sörjer sommaren som varit. Det är som om himlen gråter sitt farväl. Hösten har annonserat sin ankomst och en förändring är på väg. En årstid avlöses av en annan, allt för människans skull, allt för att vi inte ska stelna i en enstavig långtråkighet. Variationen erbjuder nya möjligheter, ett sorts kvartalsbokslut. Nu finns tid att samla sommarminnena i själens album och vända blad i tillvarons bok.
Ett nytt kapitel väntar, fortsättningen på den eviga handlingen. Tänker på höstens alla vackra färger och utbrister; "Mästare! Här är pastellfärgerna!"


Gåva till en vän

Jag har en vän som önskar sig en stilla vecka. Jag vill mer än gärna uppfylla hennes önskan.
Undrar vart man kan inhandla en sådan? Finns det en mängd färger och mönster att välja mellan?
Om jag nu skulle råka fynda en stilla vecka på en liten affär med ingång från en skymningsupplyst gränd, vilken sorts papper ska jag då använda för att slå in den?
Bör man överlämna en sådan present personligen, eller kan man skicka den med post?


En sak i taget

  • Kontakta lämplig bildemontering. (jag uppskattar inte en bil som försöker ta livet av mig!!)
  • Le som en sol när jag kontaktar bildemontering. (bilen har samlat ihop till det här i över tre år.... tålamodet är slut nu, liksom pengarna.)
  • Rota fram registreringsbevis.
  • Ringa mäklare.
  • Snygga till fastighet med omgivning.
  • Komma ihåg att äta någon sorts lunch.
  • Posta ett brev.
  • Begrunda mitt öde.
  • Konstatera att det bästa sättet att städa är att flytta. And man, I do need to clean!!!

Idag är jag stolt!!

Min kusin har idag kommit ett steg närmare målet att bli busschaufför! Han har klarat teoriprovet!
GRATTIS! GRATTIS! GRATTIS!



Lupohalkofobi

Rädslan för att bli jagad av vargar runt ett köksbord när golvet är nybonat och man har ullstrumpor på sig.

Pictures from yesterday















Ord äro överflödiga...

RSS 2.0