En tugga av mitt förstånd

Som en reva i livets innersta, klöser tid och avstånd än en gång hål på det tunna lager hud som blottas. Med huggtänder av längtan slits stycken ut ur köttet och saknaden tuggar belåtet på förståndet.

Vi är åter fängslade.

Ett nytt staket som representerar den tid vi hålls i sär. Jag har påbörjat rivningen av det.

22 förbannade dagar kvar...


Tid = färg

Osminkat och stolt.
Violetta minuter och glödande oranga timmar.

Allt medan tiden vandrar....




Sista kvällen

Med en smula vemod öppnade jag fönstret mot kvällskylan, släppte in tillräckligt för att bevara i minnet tills andra sidan nyåret.

I själen är detta en inramad tavla.


Svävande element

Det mystiska elementet svävade ljudlöst in över ögonblicket. Andetag ekade mellan mikroskopiska vattendroppar som funnit ett sätt att flyta i luften.

 Det var som om det dämpande locket gav mig tillfälle att i total harmoni tänka en tanke hela vägen, fullborda en känsla.

Mäktigt.


I hennes resväska...

...lägger jag det här...

Det är mitt och jag ger det villkorslöst till henne.




Efterfrågan och tillgång

Som ett självklart utropstecken krävde den sin uppmärksamhet.
Jag beviljade den det.


Tidens lilla blå kämpe

Tapper som få, modig som ingen annan, envis som synden... Klockan blå vägrar ge vika för kyla och snö.

Tiden är minsann en smula evig...


Vattenfast poststämpel

Mjuka regndroppar, små universum av transparent väta, på en vindlätt fjäder. Så ter sig varje dag i livet med henne. Varsam samhörighet där frihet och respekt går hand i hand längs stranden. Ömheten hissar segel och tar oss med på vår livs resa.



Det här är vykortet vi skickar, vi postar det utanför morgondagen, i hörnet där framtiden möter nuet.


Hard as a rock!

Ibland är buskapet bara så brutalt tydligt...


Naturgodis

En marknad av höstkarameller. Mina steg rör sig bland naturens godis.

Vilda färger och former med hemlig smak.


Stillhet i blått

Stunden valde själv färg. Den ville vara blå.




Ljudlös stillbild av en nynnande rörelse

Ibland är det som om ytterligheterna möts, kolliderar i ett utrymme som egentligen inte existerar. Inom mig sjunger själen på hennes melodi, hjärtats ömhet är i rörelse som en djärv vårflod. Utanför min uppenbarelse står allt stilla, inte ens vattnet avger något ljud.

Solnedgången växer på träd - plocka av dess frukt!




Skymningsväg

En vandring från eftermiddag till kväll.


En oväntad nyans

Mötte växten, hälsade förvånat på den. måste medge att jag inte riktigt var beredd på dess klara och uppkäftiga nyans en i övrigt kylig och ogästvänlig höstdag. Utan att förneka sig själv eller kosta på sig någon som helst ansträngnng, fick den mig att le. Jag gick därifrån och kände mig färgglad.


Vid vägs ände

Vissa dagar uppför sig som vilseledande stickspår där tiden av någon värdelös anlednng halverar hastigheten. Så här i efterhand förstår jag inte hur vi överlevde, hur vi tog oss igenom 42 dagars resa på ett till synes oändligt stickspår... Nu är den färden över och vi reser tillsammans.


Omvänt

Ena dagen vinter och andra dagen höst. Som att färdas baklänges i tiden, en resa där backspegeln visar framtiden...




Tillsammans

Mellan våra händer ryms en hel värld, en värld där vi önskar att tiden kunde hålla andan och glömma att vi existerar.


Back to basic graffiti

Förfäderna förevigade sin värld. Som ett fotografi för efterkommande att beskåda och söka lärdom från. Att rista in sin egen historia är starkt, modigt och obeskrivligt vackert. Den vördnad jag känner inför bilderna är sakral, den är ljudlös och den vibrerar inom mig.






Halo

Dagen förvandlade sig själv till en svart/vit tillställning. Bara för att skaka av sig förutsägbarhet och för att visa att den minsann gör som den behagar. Jag erfor en genomborrande lycka och ett visst mått av igenkännande....


Det högsta inom en känsla

Har en känsla ramar? Kan man gradera det man känner när man vidrör en tanke? Finns det en skala som definierar graden av känslor, som om en termometer existerade och benämnde känslan från minusgrader till plusgrader? Komplicerad fundering.

Min kärlek till henne spränger samtliga försök till gradering, definition eller värdebestämmande.
Min kärlek till henne är som en trappa som bara fortsätter i all oändlighet, den tar varje dag ett nytt steg i min känsla, den tar mig högre och högre.

Svindlande....


Nio steg in i gränslandet

Skarven mellan två årstider hälsade mig välkommen. Höstens löv på träden, vinterns frost och snö på marken. Jag hängde fritt, mellan två årstider och jag kunde höra sången de sjöng i en passionerad duett. Hon är född inom en årstid - jag inom en annan. Vi sjunger en kärleksfull duett som bär vår bottenlösa kärlek. genom tid och rum, kan vi röra vid varandra.




Frostat minne av sommaren

En årstid trär på sin frostiga kofta på en annan årstid. Jag studerade, betraktade och funderade. Vintern dödar inte sommaren, den klär på den och bevarar den för en återkomst.




Fantasins vita ö

Förtrollande, inte sant? Fantasin gör som den behagar och sagan är din egen. Lanskapet erbjuder allt det förmår, en ingång till en annan värld. Det är som om det uppstår en avklädd plats där tanken andas ordlöst och livet får tillgång till en närhet vardagen förtränger i all hastighet.





Det inadekvata kriget

River och klöser på fönstrets glas. Allt som åstadkommes är ett outhärdligt ljud av tortyr. Människors ande har vänt ryggen till tidens förlamade gång och längtan hänger på trekvart i atmosfären. En utmattad gestalt häller ut sig själv på soffan, blundar och ser likt förbannat sakandes tandlösa hånflin.

Slaget tycks över för denna dag men ur krutsöken stormar knektarna med sina nyvässade vapen. Rytande anfaller tankarna. Genomborrar. Toner av ihålighet knuffar sig fram mot det skälvande förståndet.

Tystnad.

Ensam byracka letar bland stridsplatsens lik efter mästaren.

Bortom kullarna drunknar solen och fåglarna fryser. I hjärnan krälar andfådd slav. Tämjd av medvetandet som har sitt namn på ytterdörren. Mot fönstret kastar sig regnet, en för situationen passande gråt.

Skalet, med inkapslad lydig träl, reser sig upp. Sträcker på sina ömma muskler och ryser av längtan. Den mentala kampen är tillända och ännu ett fragment av kärlek pulserar genom längtans kanaler.

I morgon fortsätter jag att riva det förbannade staketet!


Rak höger i mentala avdelningen

Hur länge är en främling någon du inte känner?
Hur många soldater behövs till en armé?
Vilken färg har en själ och hur gör man för att se vinden?

Ät ett äpple och känn dig smartare!
En dum fråga är i sig själv inte det minsta dum, den kallas bara så, därför att den tillfrågade känner sig så i brist på svar!


Det som glöms i tö...

Min inspiration har varit lika försvunnen som förra vinterns snö. Men, hennes ord faller som glödande kalla flingor på mig och jag rör mig åter i ett kreativt landskap där månljuset kastar mjuka skuggor i blå nyans.

Melodin i hennes röst river bit för bit av staketet.
Hjärtat andas längtan.
Själens vinter är min borg.


12 dygns staket kvar

Längtans tid är ett staket, att sakna är att vandra, långsamt, jämte dess avskiljande förmåga...


Saknaden är simkunnig

68400 sekunder svärmade som ursinniga bin och kl 19.00 hängde de som en klase kring urtavlans visare. Arbetsdagens högljudda ekon bröt sig in i mitt huvud och stormade som en helikopters rotorblad. En kakofoni av rop om brist och längtan, en ostämd kör som efterliknande en skolbuss full med irriterande små barn. Jag flydde till musiken som sköljde över mig genom isolerade hörselkåpor.

 

Kontroll...

 

Tankarna fortplantar sig som ett virus i blodet och jag fattar snart eld…självantänder.

 

Mindre mått av kontroll...

 

 

Jag försjunker i det varma vattnets famn, som jag fantiserar är din…I mitt sällskap har jag en andrumsanka, gul som den vildaste Ölandstok. Saknaden har en färg och den är simkunnig…

 


Röda utropstecken...

...som visst passar utmärkt till köttgryta!


Solhus

Som om någon byggt en sol...en boning för mörka dagar där moln och tunga skyar blockerar solen. Huset lyste gult och spred på något vis värme i den kyliga höstvinden. Jag tror att de som bor där trivs väldigt bra.


Röd fyr

Som en blossande fyrbåk i en stupande månad. Årets sista kvartal gör sitt mörka intåg och ljuset förlorar mark. Den blodfärgade ledstjärnan vittnar om återkommande liv, om kraft och mod att övervintra.

Glöm den inte.

 


Motivet är sin egen konstnär

Ett organiskt konstverk, en levande tavla. En skulptur som inte låter sig fångas, ramas in. Den har sitt eget forum, sitt eget museum.Ett galleri som andas och som växer och förändras.
Motivet är sin egen konstnär.


Hagelstorm...

---och jag bara ler... snön är på väg, den kallar på uppmärksamhet. Snart en ny årstid.

Förväntan.

Tiden rör på sig, den för oss närmare varandra, den förenar. När den är på gott humör... i annat fall så plågar den, tär den... Märkligt fenomen...

Stormen speglar det jag känner, den illustrerar min vilda längtan, den ger röst åt min saknad.

Hör du?

Känner du?

Med en humlas ovetande kraft

Trädet växer för att det både kan och vill. Lever på en ogästvänlig och teoretisk omöjlig plats. Strävar mot sitt fullbordande och erbjuder ett gästrum för mjukt grön mossa.

Omtanke.

Kraft och tro på den egna förmågan. Jag tror på dig, väx och bli det du vill, det du drömmer om. Jag skyddar dig mot vinden.




Avklätt

Människor klär på sig när vintern nalkas - naturen klär av sig. Som om den offrade sig för människorna.

Har vi hört det förr..?

Allt handlar kanske om vad man väljer att tro på, vad man finner sin trygghet och tillit i. Inget är mer rätt än det andra, det är högst individuellt och jag har respekt för allt som människor tror på. Vad jag själv väljer, är ju min egen sanning och så är det ju för alla. Jag gör inte anspråk på tolkningsföreträde. Jag hävdar ingen överlägsenhet. Jag bara tror på det som spelar roll för mig, det som ger mig de svar jag behöver.

Jag lämnar mina frågor intill en sten i skogen och jag finner mina svar vid havet.




Oberoende grind

Som en grind mellan två årstider, mellan höst och vinter. En skiljevägg som varligt lotsar in i vintern. En sluss som oberoende av datum varskor land och människor om skiftningen mellan höstens fyrverkeri av färger och vinterns blå/vita tystnad.


Tutti frutti

Lite...en godiskänsla över motivet.... Trädet lockar smaklökarna.


RSS 2.0