Friskvård

Vissa dagar lämpar sig bättre än andra till nyttjande av friskvård på arbetstid.
Imponerande skönhet att beskåda i en stad som är hemvist för 49 339 invånare...

Tack för sällskapet!






Utan självbevarelsedrift....

...parkerade den lilla hårbollen mitt i solen, inne på den inglasade altanen där det var total befrielse från vind... Man undrar ju hur hon tänkte...OM hon tänkte...



Autosvar

När någon återvänt från en underbar semester och ändå inte tar bort autosvar från sin mail...är det ett briljant sätt att mentalt förlänga sin ledighet...? Riktigt slugt måste jag säga! Denna människa imponerar mer och mer på mig! Min semester är två veckor bort. Om jag kopplar in autosvar redan nu - innebär det att jag är mentalt ledig och totalt ansvarsfri, trots att jag befinner mig fysiskt på arbetet? En slags uppvärmning inför den "riktiga" semstern?

Och har man kostat på sig en varsam uppvärmning, måste man väl stretcha ordentligt efteråt för att undvika skador eller än värre, men för livet? Då kan jag ju ha kvar autosvar en vecka efter semestern också! Det här blir bara bättre och bättre!!



The beauty is in the eye of the beholder

Skönheten växer i sommarens tid. Skönheten levererar motiv att fånga.









N.I.R

Att åka buss en dag som denna, då temperaturen förlorat förståndet är en katastrofalt dålig idé! Bussen saknade AC och en kollektiv galenskap måste ha slagit till, ty jag var långt ifrån ensam om att åka denna buss... Hundar, skrikande och glasskladdiga barn, sura pensionärer, stressade småbarnsföräldrar, ett par överförfriskade tonåringar med för mycket sommarlov....

Jag kände mig inklämd och varm. Jag kände mig utsatt för all världens samlande ondska. En överdriven reaktion, ja visst! Men jag upplevde situationen som absurd och otrevlig. Jag är dessutom fortfarande arg på en Teletubbie...

Jag är trakasserad av en Teletubbie!

En imbecill Teletubbie saboterar mitt liv, spottar på min glädje och gör illa min älskade….När människors arroganta, elaka, fula och illaluktande handlingar torterar kärleken blir jag rasande! Om du visste hur många onda tankar som radar upp sig i min hjärnas mörkare korridorer…

Det denna Teletubbie har gjort är oförlåtligt och jag önskar att insikten någon dag slår till. Att personen ifråga blir medveten om det hon gör och har gjort och samtidigt serveras ett samvete…

En gyllene fyr i livets natt

Jag vet inte hur den korrekta beskrivningen av en vän lyder, det finns lika många sådana som det finns vänner i världen. Jag bara känner och fortsätter att leva utifrån det. Jag har en vän, en ovärderlig vän som aldrig kan ersättas av någon eller något. En vän jag inte vill leva utan.

Hon är som en gyllene fyr i livets natt. Jag navigerar min väg mot framtiden genom att ofta lyssna på henne och hennes storslagna livsvisdom. Att känna hennes vänskap är som att luta sig mot solen då man fryser och är vilse. Vänskap är något väldigt vackert och jag beundrar andäktigt fägringen i det hon ger mig. Få är de jag kallar vänner, hon är i sin värme och omtanke, definitionen av vän, i min värld.

Inget i livet är självklart.

Jag tar dig aldrig för given!

Minnenas kvarter

En vandring i tiden, fotsteg som bär mig framåt - som bär upplevelsen bakåt... Historien lever mitt i samhället och jag mottog intrycken med stor aptit.









Flytande poesi

Ibland är bilder så självklara att de inte behöver ord, att de för sin egen talan. Jag vet vad jag lyssnade till för ord inom mig när jag såg detta. De är mina att under tystnad bevara i tankens minnesbank.
Bilderna ger dig egna ord att smaka på.
Drick...











"One of a kind"

...har jag just blivit beskiven som i ett endimensionellt sms. Men jag lovar, orden antog en levande form, de rusade med ärlig kraft rakt in i mig, in den som är jag. Där fångades de av mitt analytiska sinne och genomgick en skoningslös process! Med avsändaren i åtanke bearbetades innebörden av orden och därefter antog jag en vis rodnad... Jag slöt mna ögon och ansträngde mig massivt för att ta till mig av budskapet. Jag försöker, jag lovar. Jag växer, jag odlar frön av tilltro till mig själv. Genom dig och dina ord. Tack. Du är en god vän och du öser skopor av godhet, klarsynthet och respekt över mig. Ett renanade humanitärt bad.

Dina ögon lyser av sanning.

Arbetsrelaterat tomrum

Det finns människor på mitt arbete, människor som lämnar olika sorters avtryck. Varje dag när jag går hem bär jag med mig något nytt. En ny lärdom, många nya kunskaper som har sitt ursprung i samtal med en eller flera kollegor. Nu befinner vi oss mitt i semestertider och jag har märkt att jag känner saknad efter en kollega som varit på just semester. Det är trots allt en positiv känsla, den innebär ju att den här människan betyder något för mig.
Antar att det här är en självklar återkoppling till det omedelbara. Välkommen tillbaka till jobbet nu på måndag, min vän. Det har varit ett humorbefriat tomrum utan dig.

Kaffe kl. 09.34?

Två steg efter nutid

Tröttheten klibbade fast i mina ögon och jag vaknade med en tankeverksamhet som befann sig två steg efter nutid. Jag vill bara ha tystnad. Jag vill bara ha stillhet. Jag vill att tiden lugnar sig lite, saktar in och betraktar sin konstnärlighet. Jag önskar att tiden kunde skapa mer sådant som jag såg här….





Lugnet når ytan och jag försöker föreställa mig hur tiden arbetar, hur tiden tänker när den utför sina handlingar. Jag känner närvaron av sekunder, jag andas minuter och jag blundar bakom timmar. Dagarna kommer, veckorna går. Jag är mitt i allt, som kallas liv. Jag håller dig i handen, jag håller i dig, för du är min fasta punkt. Du är mitt vatten och jag är din båt... Jag bär dig, jag lovar.

Nya tider

Jag genomfors av en märklig känsla, som jag till en början inte riktigt kunde identifiera. Det var som om någonting fattades, som om jag borde göra något annat än att sitta och läsa en bok jag länge velat läsa. Känslan påminde om situationen när man kommer in i ett rum och i samma ögonblick som man gör det – glömmer varför man var på väg just dit och vad man skulle göra där. Jag ruskade av mig känslan och vände blad i boken.

 Efter två kapitels givande och gripande läsning drabbades jag av insikten! Jag borde vara ute på vedbacken!! Men…jag bor ju i lägenhet nu och en vedbacke skulle vara både olaglig och onödig. Fascinerande att sysslor kan slå rot i ryggmärgen på detta vis! Jag log och kände en befrielse svepa över mig. Midsommar är inte långt borta och vid den tiden på året så bör veden vara kapad, kluven och staplad för att kunna brukas under kall vintertid. Jag behöver inte kämpa med det i år, jag kan i stället ägna mig och kreativt skapande, fotografering, författande, läsning och kärleken….

 Sänder en tanke till alla dem som sliter hårt på vedbacken i dessa dagar. Ni är hjältar!

Stairway to heaven...



Jag lovar, jag var i himlen hela den dagen. Jag är kvar där än....
Jag bor där.

Harmoni i rörelse

Vattnet tar sig fram. För att det kan och för att det vill. En outgrundlig kraft, även i ett något mindre format. Ljudet vittnar om erfarenhet och obestämbar tid.

Jag är fångad. För att jag kan och för att jag vill.



Skriftliga känslor och tankar

Jag skriver brev. Riktiga brev. Med en penna i min lilla hand utformar jag mina känslor och tankar på ett ark. Jag ägnar mottagaren all min kraft, all min energi och jag skriver med själ och hjärta.

Jag känner en näst intill sakral känsla när jag funderar över läsarens hand som vecklar ut arket, läser orden som är representerade av min personliga piktur. Det är bara jag och adressaten som rört vid papperet som bär orden… det är något förtroligt vi delar. Något intimt som delas utan vittnen.

Överväldigande.

Utvecklande regn

Regnet hänger över denna torsdag och omgivningens färger framstår som en aning matta, trötta och det är som om träd och andra växter förbereder sig på att vatten ska falla från himlen. Jag ser fram emot det, även om jag inte är ett träd eller annan slumpmässigt vald planta. Jag tillhör sorten som tycker om regn. Jag uppskattar det kravlösa i det vädret, jag välkomnar dropparna som modigt och handlöst kastar sig från sitt fäste och ner över världen. De innehåller liv och de skänker mig ett lugn som jag nyttjar till tankar och ord. Därefter inväntar jag en sorts klorofyll-attack och låter mig inspireras av kraften i det som växer, det som tagit tillvara på regnet.


Människor omkring mig svär ve och förbannelse över "den svenska sommaren" som i deras vresiga ord tolkas som något tragiskt, misslyckat och upphov till stor besvikelse.


Jag ler och känner mig befriad av regnet, jag upplever att jag erbjuds en fristad, isolerad långt bort från alla måsten och förväntningar. Jag översvämmas av kreativa lustar och jag lyder dem! Jag skapar, jag insuper ny kunskap som jag införlivar i tidigare erfarenheter. Jag utvecklas som människa. Precis som träden och plantorna växer av regnet, växer jag som den individ jag är...Kanske är jag ändå en blomma...?


Omedelbara människor

Omedelbar. Något naturligt och okonstlat. En oförädlad händelse som i sin äkthet finner sig försvarslös inför sitt sammanhang. Jag hyllar instinkten, den inre rösten som inom loppet av två hjärtslag vann diskussionen med det mer kritiskt analytiskt lagda förnuftet. Jag hedrar intuitionen som så ofördröjligen besegrade den ringaste tvekan.

För det är ju just så som du skrev i ditt mail, somliga är mer omedelbara än andra.

Jag ramar in de avtryck du lämnade idag. De är ju konstverk.




(Detta är för övrigt inlägg nr. 200! )

Spegel, spegel på väggen där....

...det här är väldigt bekant....det här kunde lika gärna varit jag, valfri veckodag, klockan 05.30....



Väktare av minnen

Ensam och så uttrycksfull. Tagen ur tjänst och en stolt representant för kultur och historia. Infrastrukturens svarta lilla budbärare lämnade mig inte oberörd. På höjden över landskapet ruvar den likt en väktare. Den bevarar något dyrbart; minnen.



Lyckad kombination

Detta, mina vänner, är en kosmiskt lyckad kombination!!! Oslagbar när PMS-humöret slår till...
Livlina, som kan gälla både för mig och förbipasserande kollega....



RSS 2.0