Årlig ritual

Varje år i kalendermånaden maj utspelar sig en ritual som har syftet att blidka eventuella gräsklippargudar. Ingen vet med säkerhet hur länge denna ceremoni har funnits och ingen vet heller hur eller var den uppstod. Legenden säger att det var en kvinna som en dag i stort vredesmod fullständigt demolerade en gräsklippare som inte ville starta och glädja sin ägare med årets första nyklippta gräsmatta. Den något koleriska kvinnan insåg strax sitt misstag, en trasig gräsklippare klipper inget gräs alls!


Nu blottar vi ritualens hemligheter och berättar att så här går det till;


Gräsklipparen forslas varsamt från sin vinterdvala. Den får stå på gräset en stund och verkligen få tid på sig att känna in det nya underlaget, lockas av dess friska grönska och doft.  När så gräsklipparen i lugn och ro vant sig vid ljuset och värmen skruvas tanklocket av och tratten tas fram. Trädgårdsredskapet erbjuds nu det finaste som finns att tillgå; miljöbränsle! Därefter kollas oljan och nu är ögonblicket vi väntat på nära! Ägaren greppar med fast hand startsnöret och gör sig redo. Ägaren blundar och viskar några hemliga ord till gräsklippargudarna och därefter drar hon bestämt och med kraft i snöret.


Inget händer.


Svordomar utbryter och gräsklipparen tilldelas en välriktad spark i trakten av startmotorn. Ägaren är dock förberedd. Med en burk startgas attackerar hon motorn. Snöret kommer åter till användning och på fjärde rycket startar maskinen!! (troligen av ren och skär skräck...)


Nästa år planerar ägaren att offra något åt gräsklippargudarna i förebyggande syfte.



Kommentarer
Postat av: Sissa

Precis så är det... Underbar beskrivning...

2008-06-13 @ 12:08:13

Vad heter du då?
Kom ihåg mig?

Hur kan jag nå dig?


URL/Bloggadress:


Och vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0