"En häst! En häst! Mitt kungarike för en häst!"

Inbördeskrig är en term som kan appliceras på mycket. Genom historien har den främst beskrivit osämja mellan två halvor av en nation. Det huvudsakliga målet för de stridande parterna har varit makt. Ta 1400-talets England till exempel! Där råkade de kungliga grupperna Lancaster och York i luven på varandra. Dessa ätter hade rosor som symboler, Lancaster en röd och York en vit.

Rosornas krig….

Men…nu föll det sig så att ingen av dessa eminenta grupper avgick med segern, den inkasserades av huset Tudor som gjorde ett framgångsrikt anspråk på tronen. Rickard den III, den siste kungen av York stupade 1485 och Henrik den VII av Tudor övertog regentskapet. Så det kan gå!!

Inbördeskrig är också en mycket användbar term på vardaglig konfliktnivå. Om två enskilda individer blir osams kan det hända att de fullständigt uppslukas av sin illvilja mot den andra parten och glömmer bort att det finns andra människor med intresse av samma mål eller position.

Kontentan är alltså; låt inte din aggression mot någon förblinda dig. Låt inte din förbittring få dig att glömma dina ädla syften!

Kommentarer

Vad heter du då?
Kom ihåg mig?

Hur kan jag nå dig?


URL/Bloggadress:


Och vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0